Activiteiten en links

Ook wanneer er evenementen in de buurt georganiseerd worden kunt u natuurlijk bij ons overnachten

Herfst op de Veluwezoom

Kom genieten van de natuur in het Nationaal Park Veluwezoom. In de herfst is de Posbank een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen (mountainbike) of te paardrijden. Een glooiend landschap met mooie vergezichten, bos en heide. Na een paar koude nachten kleuren de bladeren van geel naar dieprood. Een lust voor het oog. Net als de paddenstoelen die nu al overal te zien zijn.

En waarschijnlijk zijn er in de bossen ook wel reeën, wilde zwijnen en edelherten te spotten.

Na een wandeling of een pittige beklimming met de fiets is het heerlijk om wat te drinken/eten in Paviljoen Posbank, de Carolinehoeve of bij het transferium/informatiecentrum Veluwezoom.

Het transferium/informatiecentrum ligt ongeveer 6 autominuten van onze Bed and Breakfast.

Van medio september ( tot half oktober) begint de bronst van de edelherten weer. De manlijke edelherten laten zien wie onderling de sterkste is. Dit ritueel gaat gepaard met veel  gesnuif, geburl, stampvoeten en gevecht met behulp van het imposante gewei. Mogelijk vallen er edelherten te spotten bij de observatiehut op de Elsberg.

Zutphen, Chocoladefestival

Op 24 september 2017 vindt in het centrum van de Hanzestad Zutphen het chocoladefestival plaats. Op verschillende locaties in de binnenstad zijn er activiteiten die in het teken van chocolade staan. O.a demonstraties bonbons maken, koken met chocolade, kunstwerken bewonderen die gemaakt zijn van chocolade. En natuurlijk veel chocolade proeven !!

Hanzestad Zutphen ligt zo’n 15 kilometer vanaf onze B & B.

Voor meer informatie zie: http://www.chocoladefestival-zutphen.nl

 

 

 

Postbankloop 2017

Op 24 september 2017 wordt weer de jaarlijkse Postbankloop georganiseerd. Een geliefde hardloopwedstrijd omdat het grootste gedeelte van het parcours in de natuur is uitgezet. Genieten van de natuur op de Veluwezoom maar ook stevige klimmetjes. De afstanden zijn 5,5 km of 15 km.

De start is aan de Rozendaalselaan te Velp.

Velp ligt zo’n 10 minuten autorijden van onze B & B.

Voor meer informatie zie: http://www.postbankloop.nl