Activiteiten en links

Ook wanneer er evenementen in de buurt georganiseerd worden kunt u natuurlijk bij ons overnachten

Lente op de Veluwezoom

Kom genieten van de natuur in het Nationaal Park Veluwezoom. In de lente is de Posbank een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen (mountainbike) of te paardrijden. Een glooiend landschap met mooie vergezichten, bos en heide.

Mogelijk valt er wild te spotten. Zoals edelherten, wilde zwijnen,  reeën en vossen.

Geniet van de ontluikende natuur. Frisse groene blaadjes, vogelgeluiden en de eerste jonge wilde zwijnen zijn ook gezien. De gaspeldoorn, met de gele bloemen bloeit nu volop rondom de Posbank.

Na een wandeling of een pittige beklimming met de fiets is het heerlijk om wat te drinken/eten in Paviljoen Posbank, de Carolinehoeve of bij het transferium/informatiecentrum Veluwezoom.

Het transferium/informatiecentrum ligt ongeveer 6 autominuten van onze Bed and Breakfast.

Fietstocht Vale Ouwe

Op 06 juni a.s. wordt de fietstocht Vale Ouwe weer georganiseerd. U kunt kiezen tussen diverse afstanden. 60 kilometer, 90 kilometer, 125 kilometer en 160 kilometer. Een bijzondere fietstocht door een divers landschap. De heuvels van de Veluwezoom met serieuze klimmetjes en de uitgestrekte bossen op de Veluwe en de zandgronden op de Hoge Veluwe.

Daarnaast is de organisatie nu bezig om een route maken van 75 kilometer  op deels onverharde wegen voor mountainbikers.

De start en finish is in het dorp Dieren.

Dieren ligt zo’n 10 minuten fietsen van onze B & B

Voor meer informatie: https://www.vaelouwe.nl/

 

 

 

Wandelroute Veluwezoom middels knooppunten

Op de Veluwezoom zijn deze winter knooppunten voor wandelingen geplaatst. Het principe werkt net zoals als de knooppunten voor de fiets. U kunt nu zelf uw eigen wandeling samenstellen.

Knooppunt 01 is de Posbank. Knooppunt 20 is het bezoekerscentrum Veluwezoom. Vanaf dit knooppunt kunt u uw eigen wandeling samenstellen richting Posbank (knooppunt 01).

Vanaf parkeerplaats Lappendeken (knooppunt 85) kunt u naar de Carolinehoeve wandelen. Rechtstreeks via (knooppunt 84 naar knooppunt 13). Maar bijvoorbeeld een mooie route via knooppunten 11-58,47 en 82 is ook mogelijk.

Onze B & B ligt vlakbij de wandelroute tussen knooppunt 22 en halverwege knooppunt 75.

Zie de website:https://www.visitveluwe.nl/routes-op-de-veluwe/wandelplanner