Activiteiten en links

Ook wanneer er evenementen in de buurt georganiseerd worden kunt u natuurlijk bij ons overnachten

Winter op de Veluwezoom

Kom genieten van de natuur in het Nationaal Park Veluwezoom. In de winter is de Posbank een heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen (mountainbike) of te paardrijden. Een glooiend landschap met mooie vergezichten, bos en heide.

Mogelijk valt er wild te spotten. Zoals edelherten, wilde zwijnen,  reeën en vossen.

Bewonder het heuvelachtig landschap en de bossen rondom de Posbank. Mogelijk valt er deze winter sneeuw. Dan zijn de sporen van de dieren die in dit gebied leven zichtbaar. En sta je versteld hoeveel dieren er in de winter actief zijn. Geniet van de stilte als er een sneeuwdeken ligt. Je hoort alleen je knisperende voetstappen in de sneeuw.

Na een wandeling of een pittige beklimming met de fiets is het heerlijk om wat te drinken/eten in Paviljoen Posbank, de Carolinehoeve of bij het transferium/informatiecentrum Veluwezoom.

Het transferium/informatiecentrum ligt ongeveer 6 autominuten van onze Bed and Breakfast.

Faunadag op Middachten

Op 21 maart a.s. wordt op het terrein van kasteel Middachten de jaarlijkse faunadag gehouden. Door diverse instanties worden allerlei activiteiten georganiseerd die te maken hebben met het beheer van de natuur op de Veluwe(zoom).

Op het voorterrein van het kasteel kunt u genieten van de jachthoornblazers en de roofvogeldemonstraties. In de stallen is een wildpreparateur aanwezig. Er wordt een lezing gehouden over de komst van de wolf. Er zijn demonstraties wild slachten en er zijn vertegenwoordigers van diverse instanties die uitleg geven over het beheer van de natuur op de Veluwe. Aan de inwendige mens is ook gedacht er zijn o.a. wildhapjes. Tevens is er een geweiententoonstelling in het onderhuis van het kasteel.

Opening van 10.00 uur tot 17:00 uur. Toegang is gratis.

Voor meer informatie zie: http://www.middachten.nl/activiteiten

 

 

 

Wandelroute Veluwezoom middels knooppunten

Op de Veluwezoom zijn deze winter knooppunten voor wandelingen geplaatst. Het principe werkt net zoals als de knooppunten voor de fiets. U kunt nu zelf uw eigen wandeling samenstellen.

Knooppunt 01 is de Posbank. Knooppunt 20 is het bezoekerscentrum Veluwezoom. Vanaf dit knooppunt kunt u uw eigen wandeling samenstellen richting Posbank (knooppunt 01).

Vanaf parkeerplaats Lappendeken (knooppunt 85) kunt u naar de Carolinehoeve wandelen. Rechtstreeks via (knooppunt 84 naar knooppunt 13). Maar bijvoorbeeld een mooie route via knooppunten 11-58,47 en 82 is ook mogelijk.

Onze B & B ligt vlakbij de wandelroute tussen knooppunt 22 en halverwege knooppunt 75.

Zie de website:https://www.visitveluwe.nl/routes-op-de-veluwe/wandelplanner

 

 

 

 

Al een beetje voorpret beleven?

Neem daarvoor voordat u B & B de oude dorpsbakker in Ellecom verblijft een kijkje op:

www.veluwetransferiumposbank.nl
https://veluweactief.nl
www.stoomtrein.org
www.domeinhoftedieren.nl
www.burgerszoo.nl
www.openluchtmuseum.nl
www.musee-lalique.nl
https://www.knhs.nl/buitenrijden/